2011. november 5., szombat

Borzas almás

Sütiket idéző illatú szappanjaimnak immár se szeri se száma. Legújabb a finom, karácsonyi illatú Borzas almás.


Kecsketejet választottam folyadéknak, emellett a lipidbázist pálmavaj és kókuszvaj alkotják. Ápoló és bőrfeszesítő hatása miatt olívaolajat tettem bele, majd nagy mennyiségű hidratáló sheavaj következett. A hozzáadott ricinusolaj optimalizálja a faggyúmirigyet működését, lipidtermelését, a lanolin pedig a mélyebb rétegek intenzív hidratálásáért felelős. Kísérleti jelleggel csökkentettem a folyadékmennyiségen, tovább növelve az ápoló olajok arányát a szappanban. Almás-fahéjas ápoló szappanom érthető sikere miatt ezzel a téli, karácsonyi parfümolajjal bolondítottam meg a masszát. A végeredmény: egy imádnivaló illatú, rendkívüli ápoló, hidratáló hatású szappancsoda.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése