2011. augusztus 13., szombat

Örömhír!

Kedvenc unokaöcsink Édesanyja jelzett vissza a napokban, hogy a másfél éves kisfiúnak egy ideje a körömvirágos - aloe verás szappannal mossa a haját, és látványosan csökkent a koszmó a kobakjáról!
Nagyon örültünk a hírnek!


Baba-Mama Hét Csornán

A Pankalánc Baba-Mama Klub és a Városi Művelődési Központ és Könyvtár szervezésében

Baba-Mama Hét

2011. szeptember 5-10.

Helyszínek: Városi Művelődési Központ és Könyvtár, Csorna

Hétfő: Pankalánc foglalkozás (10 óra, Műv. Közp.)

Kedd: Szappancsodák bemutató – Turiné Dóczi Katalin védőnő előadása „Természetes alapanyagok a családi bőrápolásban„ címmel (17 óra, Könyvtár)

Szerda: Baba angol (10 óra, Műv. Közp.- előzetes regisztráció szükséges a babamamahet@gmail.com címen)

Csütörtök: Licskainé Stipkovits Erika klinikai szakpszichológus, szakpszichoterapeuta előadása „(Új) CSALÁD születik! – a párkapcsolat, az anya-gyermek kapcsolat és az eredeti családok szerepe a gyermek érkezése után„ címmel (17 óra , Könyvtár)

Péntek: Baba német (10 óra, Műv. Közp. - előzetes regisztráció szükséges a babamamahet@gmail.com címen)

Szombat: BABABÖRZE (9-13 óráig, Műv. Közp.)


Támogatóink:   Erdős Számítástechnika
                       Szuperinfó                        



Rozi Sensitive

Mint ahogy nem találunk két egyforma gyermeket, bababőr és bababőr között is hatalmas különbségek lehetnek. Mostani szappanomat inkább a problémásabb bőrű kicsiknek javaslom.


A kecsketej mellé ezúttal egy olívaolaj-pálmavaj kombinációjú lipidbázist választottam. Tettem bele ricinusolajat, mely kiválóan alkalmas a száraz, ekcémás bababőr visszazsírozására. Kitűnően szabályozza a faggyúmirigyeket, elősegíti a bőr egészséges működésének helyreállítását. A hozzáadott sheavaj gondoskodik arról, hogy a szappanban található vitaminok, ásványi anyagok és zsírok nagy mennyiségben felszívódjanak. A formábaöntés előtt mandulaolajat adtam hozzá, amely valóságos balzsam a száraz bőrnek. Rendkívüli hidratáló hatása mellett nagyon magas tápanyagtartalommal is rendelkezik.
A legnagyobb különbség a többi Roziszappanhoz képest az, hogy a mostaniból kimaradt a kókuszvaj. Mindig nagy kérdés, hogy használjuk-e a kicsik bőrápolásában a kókuszvajat, vagy sem. Tudni lehet erről az olajról, hogy nagy mennyiségben valóban száríthatja a bőrt, ugyanakkor ez szinte az egyetlen természetes növényi olaj, amely rendelkezik tisztítóerővel és habzóképességgel. Használata emiatt indokolt. Emellett nagy gondot fordítok arra, hogy a többi összetevő kompenzálja ezt az enyhe szárító hatást. A Rozi Sensitive-ben   viszont igyekeztem minden bőrt szárító komponenst kihagyni, így ricinusolaj gondoskodik a habzásról.
Úgy gondolom, hogy egy egészséges bababőrnek tökéletes választás lehet bármelyik Roziszappan, az extrém száraz bőrű, esetleg ekcémától, csalánkiütéstől, pelenka dermatitistől szenvedő csöppségeknek viszont inkább a Rozi Sensitive-et javasolnám. Fontosnak tartom hangsúlyozni, hogy a Rozi Sensitive ezeket a problémákat aligha szünteti meg önmagában, viszont mindenképpen hozzájárul az egészséges, természetes bőrápoláshoz, a bababőr megbillent egyensúlyának helyreállításához.

Roziszappan - variációk egy témára

Készülünk a Baba - Mama hétre! Egy délután alatt két új összetételű babaszappan is készült, fogadjátok szeretettel!


Első szappanom olívaolaj alapú lett, hiszen a zsírok majdnem 50%-át ez teszi ki. Bár kizárólag természetes olajakat használok szappanjaimba, az olívaolaj mind közül kitűnik lágyságában, hidratálóképességében. Folyadékként mi mást használhatnék, mint vitamin- és ásványianyagdús kecsketejet, ha érzékeny bababőrről van szó. A megfelelő szilárdság és habzóképesség érdekében került bele pálmavaj és kókuszolaj is. Superfatnek pedig lanolint tettem bele, melynek jótékony hatásait nem lehet elégszer hangsúlyozni. Antiallergén összetétele lehetővé teszi, hogy a babaápolás alapvető összetevője legyen. Gyorsan felszívódik, és képes a bőr legmélyebb rétegeit is hidratálni.
Roziszappanom természetesen most is hozzáadott színezék- és illatanyagtól mentes.

Tündérkéimnek

Igazi kihívás kislánynak lenni. Felszabadult gyermekként élvezik a hétköznapokat, miközben előszeretettel próbálgatják a nagy titkokat, amiket a fürdőszobaajtóból csillogó szemekkel lestek el Édesanyjuktól. Majdnem ugyanekkora kihívás szappant készíteni ennek a korosztálynak, kis kritikusaim majd megmondják, hogy sikerült. :)


Úgy válogattam össze az alapanyagokat, hogy a kis hölgyek minden igényét kielégítse a szappanom. Folyadéknak természetesen tápláló kecsketejet választottam. A lipidek nagy részét pálmavaj teszi ki, ami megfelelő szilárdságot nyújt a szappannak. Tapasztalatom szerint erre szükség is van, hiszen saját lányaim is előszeretettel úsztatták annak idején a szappant a kádban minden szülői intelem ellenére. Kis lurkóknál számolni kell azzal is, hogy időnként összepiszkolják magukat, így másik bázislipidnek kókuszvajat választottam kímélő tisztítóhatása miatt. Nincs nőcis szappan olívaolaj nélkül, így ez az összetevő sem maradhatott ki. Tápanyagforrásként pedig sheavajat használtam, melynek emellett hidratálóképessége is kiváló. Nem is igazi fürdő az, amelyik nem habzik, ezért kiadós adag ricinusolajjal fejeltem meg az egészet.
Rózsaszín mica-por, vidám állatfigurák és enyhe vaníliaillat a biztosíték arra, hogy ez az ajándék minden kislányt lenyűgöz.

u.i.: A kisfiúk se szomorkodjanak, már számukra is készül a meglepetés!

Roziszappan - nagyoknak

Tipikus babaszappan összetevőkből készült mostani szappanom, ám alkotás közben ezúttal eljátszottam a színekkel, formákkal, illatokkal, így inkább gyermekeknek és bababőrű felnőtteknek ajánlom.


A szappan alapját kecsketej, kókuszvaj és pálmavaj képezi. Nagy mennyiségben tettem bele olívaolajat, mert tapasztalatom szerint lággyá, krémessé varázsolja a szappant, bőrünket pedig fiatalosan feszessé. A kakaóvaj magas vitamintartalma ápolja a bőrt, különleges lipidösszetétele révén pedig elősegíti a többi hatóanyag felszívódását. Utolsó komponensként lanolin került bele, mely megköti a nedvességet, és villámgyors felszívódása révén a bőr mélyébe zárja azt. A masszát két részre osztottam, felét kakaóporral, felét pedig rózsaszín mica-porral színeztem. Illatanyagként kubebaolajat használtam, mely frissítőleg hat bőrünkre és közérzetünkre egyaránt. Aromaterápiás felhasználása is széleskörű, eredményesen alkalmazhatjuk enyhe depresszió vagy stressz esetén.